Jdi na obsah Jdi na menu
 


QUILT BLOCK BONANZA

24. 6. 2007

Musím přiznat, že na první prolistování mi knížka přišla trošku nudná. I když se řadím a dlouho řadit budu mezi patchworkářské začátečníky, mám poměrně jasno v tom, jakým směrem bych chtěla jít. Tady jsem nenašla žádné strhující motivy, které by mě "nakoply" dál. Když jsem ale skončila s listováním a začala od začátku číst, našla jsem něco, co jsem postrádala v jiných knížkách popřípadě, co v nich bylo, ale chybělo vysvětlení. Pro někoho, kdo už přes papír šil a sesazoval jednotlivé díly k sobě, je to samozřejmost, ale ten, kdo se s touto technikou setkává poprvé, je totiž důležité zdůraznit význam 1/4" rezervy na okrajích pro další sešívání. V této knížce jsou již u jednotlivých schémat na šití uvedeny. Co bych za tuto informaci dala při svém prvním šití ... Jako pozitivní vidím i to, že jsou dvě stránky věnovány zakončení quiltu. To znamená, že s touto jedinou knížkou dokáže každý dokončit své první dílko.

S postupem času jsem také přišla "na chuť" jednotlivým blokům, které nejsou prvoplánově extravagantní, ale přes určitou jednoduchost vytvářejí velmi zajímavé efekty na velkých plochách. Určitě se k této publikaci vrátím nejen na prolistování ale také jako k inspiraci na konkrétní tvorbu.

Nevím, jestli je nutné zmínit, že je knížka v angličtině, protože číslovaná schémata budou pachworkářkám srozumitelná. U každého vzoru je nakreslena i varianta uspořádání na dece a spotřeba materiálu.

Obrazek

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

dotaz

(lidkakrs @seznam.cz, 19. 10. 2009 18:00)

Prosím o sdělení, kde je možné tuto knihu sehnat. Děkuji. Ludmila Krsková